Kundtjänst

Kontakta oss
-

Kontakta oss

Vill du inte använda formuläret?

Om du inte vill använda formuläret så går det bra att kontakta oss via
telefon: 054-24 06 65
fax: 054-85 01 90
e-post: info@handelsboden.com.

Så här kommer du i kontakt med våra butiker:

Karlstad
Stormgatan 15
054-24 06 65
info@handelsboden.com

Gävle
Södra Kungsgatan 59
026-660 660
gavle@handelsboden.com

Göteborg (Mölndal)
Ågatan 38
031-67 47 80
goteborg@handelsboden.com

Linköping
Vigfastgatan 6
013-329 29 60
linkoping@handelsboden.com

Malmö
Hornyxegatan 4
040-21 38 90
malmo@handelsboden.com

Stockholm
Västberga Allé 1
08-645 50 68
stockholm@handelsboden.com


............................................................

Kundtjänst/Frågor/Byten & Returer:
054-24 06 65
info@handelsboden.com
............................................................

Tekniska frågor angående webshopen:
Niclas Sahlström, Webbansvarig
054-24 06 65
niclas@handelsboden.com
Så handlar du
-

Så här handlar du

För att det ska vara enkelt att handla hos oss på HANDELSBODEN SKINN- & MC-KLÄDER har vi ett ordersystem, som är enkelt att använda och som ger dig överblick över det du handlat. För dig som tycker det verkar svårt följer här en beskrivning punkt för punkt hur du ska göra.

  • När du hittat en produkt du vill köpa, ska du välja storlek och/eller färg om de valen finns.

  • När du valt storlek och färg - klicka på den röda knappen ”KÖP”, så hamnar din vara automatiskt i kundvagnen, som du hittar upptill på sidan. Totalpriset för de produkter du valt visas strax till höger om knappen ”TILL KASSAN”.

  • Vill du handla fler produkter - upprepa proceduren för varje produkt.

  • Om du vill titta på kundvagnen så klickar du på ”TILL KASSAN”. Vill du ta bort produkter ur kundvagnen så klickar du på knappen ”Ta bort produkt”. Vill du lägga till fler produkter av samma så klickar du på knappen ”Öka antalet”.

  • OBS! Lagersaldot i webshopen gäller enbart själva shopen, och har alltså ingen påverkan på lagersaldot ute i våra butiker. Vill du vara helt säker på att varan finns i butik så rekommenderar vi alltid att ringa oss först innan besök. Våra butikers kontaktuppgifter hittar du här.

Köpvillkor
-

Betalningsalternativ/Kassa

När du handlat färdigt klickar du på knappen ”TILL KASSAN". Är du ny kund hos oss väljer du alternativet "Jag vill skapa en ny kundprofil". Fyll i samtliga fält som är markerade med en stjärna. Fyll i alla uppgifterna noga så det inte blir fel.

Har du registrerat dig i vår webbshop förut, logga då in med dina befintliga uppgifter genom att klicka på knappen ”Jag är kund sedan tidigare och har redan en profil som jag vill använda.”. Du uppger här också i vilket land du bor (detta styr fraktkostnad och om du ska betala moms). På den här sidan, ser du också totalpriset inklusive frakt.

För ej uthämtade varor tillkommer en kostnad om 250 SEK.

Skulle en vara vara tillfälligt slut kontaktar vi dig.

OBSERVERA ATT DU MÅSTE VARA 18 ÅR - annars måste du ha målsmans medgivande.

Betalningsalternativ

Postförskott, Bank/kreditkort, direktbetalning via Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken, samt delbetalning och fakturering via Klarna.

Postförskott: (OBS! FUNGERAR ENBART INOM SVERIGE.)

Om du valt att betala mot postförskott får du strax efteråt ett ordererkännande till den e-postadress du uppgett - där står vad du handlat, priset och leveransdag. Varorna skickas normalt dagen efter att du beställt. Varorna skickas med Postens postpaket (hämtas på ditt utlämningsställe). Frakt + postförskottsavgift kostar 250 SEK.

Kortbetalning: (OBS! ENDAST BETAL- OCH KREDITKORT UTFÄRDADE I NORDEN.)

Betalar du med kort kommer du även här att länkas till en krypterad sida där du får fylla i dina kortuppgifter, som sen skickas krypterat till banken. Blir betalningen godkänd är köpet klart och en bekräftelse kommer upp på skärmen. Om betalningen ej godkänns kommer det att framgå av skärmen. Prova då igen med ett annat kort (eller kolla så du fyllt i kortuppgifterna korrekt).

När betalningen godkänts skickas dina varor. Vid kortbetalning får du inom Sverige varorna skickade med Postens Mypack (för utlämning hos ditt postombud). Fraktkostnaden inom Sverige är 99 SEK (Beställer du från övriga Norden så är fraktkostnaden 250 SEK för postpaket, förutom till Norge då det kostar 375 SEK exkl. moms.) Om en vara tillfälligt skulle vara slut kan leveransen dröja upp till två veckor. Vi meddelar dig då skriftligt detta samt leveransdatum. Om en vara dröjer mer än två veckor kontaktar vi dig, så får du möjlighet att avbeställa varan eller att beställa annan vara - alternativt vänta på din vara ytterligare en tid.

Direktbetalning via Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken:

Säker betalning över Internet för dig som är ansluten till Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken via Internetbank. Vid betalning slussas du automatiskt till inloggning i din banks Internettjänst där du loggar in på vanligt sätt. Pengar dras direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen i Internettjänsten. Det kommer sedan stå "Handelsboden" som köpställe i ditt kontoutdrag.

Faktura: (OBS! FUNGERAR ENBART INOM SVERIGE.)

Om du valt att betala mot faktura kontrollerar systemet på bara några sekunder om du kan handla mot faktura. Ditt personnummer matchas mot leveransadressen (du kan bara få leverans dit du är mantalsskriven) och din kreditvärdighet verifieras. Du får genast besked om du kan betala mot faktura. Om du ej beviljas kredit kan du gå tillbaka och välja annat betalningsalternativ. När du gjort klart köpet får du strax efteråt ett ordererkännande till den e-postadress du uppgett.

Varorna (och fakturan) skickas inom några dagar med Postens postpaket (hämtas på ditt utlämningsställe). Frakten kostar 150 SEK. Skulle en vara vara tillfälligt slut meddelar vi dig ungefärlig leveransdag. Självklart fakturerar vi inte förrän vi skickar dina varor. Din betaltid på fakturan är 14 dagar.

>>Läs om Klarna faktura här.

Delbetalning: (OBS! FUNGERAR ENBART INOM SVERIGE.)

Om du väljer att dela upp betalningen (upp till 24 månader) får du direkt i kassan besked om vilken månadsavgift du betalar vid de olika alternativen. Du får också direkt besked om din ansökan beviljas - om inte kan du gå tillbaka och välja annat betalningsalternativ. När du gjort klart köpet får du strax efteråt ett ordererkännande till den e-postadress du uppgett. Varorna skickas inom några dagar med Postens postpaket (hämtas på ditt utlämningsställe). Frakten kostar 150 SEK. Skulle en vara vara tillfälligt slut meddelar vi dig ungefärlig leveransdag. Din månadsavgift kommer att aviseras via ett månatligt kontoutdrag, som skickas från kreditgivaren.

>>Läs om delbetalning med Klarna konto här.
>>Läs villkoren här.

Fraktvillkor

OBS! Vid kort- eller direktbetalning får du lägre fraktkostnad INOM SVERIGE (99 SEK istället för 150 SEK). Paketet skickas till ditt närmaste utlämningsställe för Posten.

Lagen om distanshandel

Vi följer Konsumentverkets riktlinjer gällande e-handelslagen.

Byten & Returer
-

Byten & Returer

Du har två veckors Bytes- och returrätt på alla varor, förutsatt att de ej är använda.
Vid byte/retur/reklamation: Skicka in varan, fakturan och kvittot till oss på adressen: Handelsboden Skinn- & MC-kläder, Box 5122, 650 05 Karlstad.

Du står själv för frakterna vid byte och retur. D v s att du själv ombesörjer att skicka varan i retur till oss. Du står även för frakt, 150 kr, av utbytesprodukten vi skickar till dig.

Reklamation

Kontakta oss för returfraktsedel och reklamationsdokument. Vid godkänd reklamation står vi för de extra fraktkostnaderna.

Vanliga frågor
-

Vanliga frågor

Kan jag ändra en beställning?
Det är inga problem att ändra en beställning förutsatt att vi inte skickat din beställning. Kontakta oss så fort som möjligt per telefon 054-24 06 65.
Kan jag avbeställa en vara eller en hel beställning?
Om vi inte har skickat din beställning går det bra att avbeställa en vara eller en hel beställning. Vid avbeställningar av varor återbetalas beloppet så snart som möjligt. Vi återbetalar till det konto eller kort du betalat med.
Har ni skickat min beställning?

När vi skriver ut fraktsedeln för paketet, skickas ett e-postmeddelande till din angivna e-postadress. Det innehåller postens godssökningsuppgifter för ditt paket.

När man klickar på kollinumret så får man veta var paketet befinner sig. Står det bara "Elektronisk förhandsinformation mottagen" så har paketet inte lämnat Handelsboden än.

Hur lång tid tar det innan jag får mina pengar tillbaka vid en retur?
Det normala är att du har dina pengar tillbaka inom tre bankdagar efter att vi behandlat ditt ärende. Givetvis kan det ta längre tid vid enstaka tillfällen. Det kan till exempel bero på din kortutgivare eller hög arbetsbelastning.

Skötselråd

Hur tvättar jag mina MC-kläder?

Det är lite olika hur man tvättar dom olika typerna av kläder. Ska du göra rent skinnkläder så torkar du av dom med en fuktig trasa. Fetta gärna in kläderna när dom torkat.

De flesta allväderskläder kan du däremot tvätta i maskin som skontvätt. Det ska inte köras med blekmedel eller sköljmedel och på 40 grader, läs tvättråden i plagget. Hängtorka plaggen och impregnera efteråt, torka dom INTE i torkskåp eller torktumlare.

Draggin'-produkter ska tvättas rättvända med kevlaret inåt och på låg temperatur, 30 grader. Plaggen ska helst hängtorka men kan tumlas på låg värme. Tvättråden kan skilja lite mellan olika modeller, läs noga tvättinstruktionerna som följer med ditt plagg.

Hur behandlar jag mina kläder?
Smörj dina skinnkläder tre till fyra gånger per år för att skinnets styrka och smidighet. Smörj in plagget (snåla inte på fettet) och låt det hänga och dra åt sig, torka sedan av plagget med en trasa eller handduk. Allväderskläder impregneras med fördel efter varje tvätt. Man bör i alla fall impregnera plaggen en gång per år i alla fall. Skulle det vara en väldigt blöt säsong så kan det vara bra att impregnera en extra gång.