Handelsbodenkortegen

Handelsbodenkortegens-Insamling-270x463

Handelsbodenkortegen 2022
gick av stapeln 25/5

Kortegevägarna hittar du längre ner på sidan.

Karlstad • Gävle • Göteborg • Linköping • Malmö • Stockholm • Västerås 

Inga pandemirestriktioner! Äntligen blir det välgörenhetskortege igen! Hoppas du är lika taggad som vi. Vi samlar in pengar till Svenska Sjöräddningssällskapet. 

Kristi himmelsfärds dag, torsdag 26/5, kl 15.30
går Handelsbodenkortegen från alla våra butiker. 

Alla pengar vi samlar in går oavkortat till Svenska Sjöräddningssällskapet. SSRS har ca 2400 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut i alla väder, utan några som helst statliga bidrag. Målet med kortegens insamling är att kunna skänka 225 000 kr och bidra till en räddningsutrustad vattenskoter.

Uppställning från kl 14. Kortegeavgiften är 50 kr per person och pengarna går oavkortat till Sjöräddningssällskapet. Varje deltagare får även en speciell kortege-buff i limiterad utgåva.

Håll utkik här, i nyhetsbrev och på sociala medier för mer info. 
Ställ upp du också. Nu kör vi! ❤ 

Här är kortegevägarna:

Karlstad 
https://goo.gl/maps/heNcZugrTnyrhTJ38

Start: Stormgatan 15, Karlstad 
Mål: Kajen, Inre hamn

I år tar vi en runda ut på Hammarö och landar sedan i Inre hamn. Vi kör via Välsviken, ut på E18, svänger av vid Bergvik och åker ut på öa. Vi tar oss tillbaka via Hammaröleden och Packhusallén. SMC Värmland hjälper till med det praktiska runt kortegen. 
Sjöräddningssällskapet är med och samlar in kortegeavgiften vid starten hos Handelsboden på Stormgatan 15. Vid inre hamn kommer SSRS att visa upp två räddningsbåtar och en svävare. 

Gävle
https://goo.gl/maps/vLsu8VQnjRTCpVzv8
Start: Södra Kungsgatan 59, Gävle 

Mål: Stortorget 

Kortegen startar som vanligt hos oss på Södra Kungsgatan 59, på plats vid starten finns SSRS som kan svara på frågor om sin verksamhet och hjälper till att samla in kortegeavgiften som är från 50 kr. I år får vi hjälp och ledning av några mullrande Harleys från HDCS Gävle/Sandviken som kommer ta täten och leda oss hela vägen i mål i city. Vid 15.30 avgår kortegen (så kom gärna i god tid innan) som sedan tar en härlig sväng förbi Whiskeydestilleriet, genom Hagaström och Lexe innan vi samlas upp igen på Stortorget i Gävle city.
Väl i city finns mängder av restauranger och caféer för den hungrige eller kaffesugne. För de som är sugna på att se hur SSRS har det vid gasklockorna där deras båtar ligger så kan man haka på dem dit efter uppsamlingen på torget.
Vi önskar alla knuttar och knuttor varmt välkomna på detta efterlängtade event, hoppas vi ses på torsdag!

Göteborg (Mölndal)
https://goo.gl/maps/L99sUS8JGG74FFfh6
Start: Norra Ågatan 38, Mölndal 
Mål: Norra Ågatan 38, Mölndal
Vi startar vår kortege hos oss på Norra Ågatan 38 och kör sedan österut på natursköna och fantastiska MC-vägar förbi Rådasjön utåt och förbi Långenäs för att sedan vika av mot Härryda ända till Eskilsby/Snugga innan vi vänder tillbaka genom Hällesåker ner till Gårda och vidare tar vi gamla vägen in mot Mölndal och tar upp mot Stensjön igen för att köra tillbaka och avsluta kortegen vid Handelsboden igen. Hela turen är på 56 km och kommer ta ca 1,5 – 2 timmar.

Linköping
https://goo.gl/maps/WvKSm66kXrUmfQBi6 
Start: Vigfastgatan 6, Linköping 
Mål: Stafsäter
Vi kommer att utgå från butiken på Vigfastgatan och sluta på natursköna Stafsäter strax utanför Sturefors. Hos Stafsäter Gårdsglass har Maria med personal lovat att tända grillen för de av oss som är lite hungrigare. Med oss har vi även representanter från Sjöräddningssällskapet som gärna berättar mer om hur de arbetar och vilken funktion de fyller när det kommer till både räddningsarbete och förebyggande åtgärder.

Malmö
https://goo.gl/maps/GPga4VeYcvQ2
Start: Hornyxegatan 4, Malmö 
Mål: Löddeköpinge
Vi utgår från butiken och Malmo Chapter Sweden kommer att leda vår kortege ut på fina vägar med böljande rapsfält. Målet är Lucy's Diner, där det finns möjligheter att köpa och avnjuta ny grillade korvar för de som så önskar. 

Stockholm
https://goo.gl/maps/TdQ13zLgWfQmYgzc8 
Start: Ryttarhalsvägen 15, Kungens Kurva 
Mål: Rosenhill 

Kortegen startar för första gången från nya Handelsbodenbutiken i Kungens Kurva. Vi kommer ha några som gästar oss under dagen med lite olika grejer, så missa inte vad dom har att erbjuda. Forever - Hudvårdsprodukter, kosttillskott och hushållsprodukter baserade på naturligt odlad Aloe Vera med högsta kvalité. Bromma MC Skola - Passa på och fråga dina frågor och funderingar om hojkort, moppekort och andra körkort. Roosens Delikatesser - säljere sin egna ölkorv. Ett måste för alla ölkorvsfantaster.  
Kortegen kör via Snättringe, Huddinge och sedan ut på sköna Pålamalmsvägen tills vi når vår destination – Café Rosenhill, där möjligheten till att köpa kaffe, fika eller mat kommer finnas.

Västerås 
https://goo.gl/maps/b5sFiiAfmUf5BRRF9

Start: Kranbyggargatan 1, Västerås (Hälla) 
Mål: Westerqwarn, Kolbäck 

SSRS finns på plats vid starten och samlar in kortegeavgiften 50kr och informerar om sin verksamhet.
Sedan rullar vi iväg mot Westerqwarn (Kolbäck) genom Dingtuna och vidare mot Säby och passerar därefter det vackra slottet i Strömsholm.
Väl på plats vid Westerqwarn ställer vi upp hojarna på gräsplanen, får en chans att umgås, snacka hoj och givetvis är cafét öppet för alla fikasugna!

>️>Här kan du läsa mer om insamlingen till Sjöräddningssällskapet. Här kan du också skänka pengar redan nu.

Handelsbodenkortegen är en välgörenhetskortege för motorcyklar där alla insamlade pengar oavkortat går till välgörande ändamål. Genom åren har vi med Handelsbodenkortegen samlat in och över 1 miljon kronor, till bland annat Missing People, Svenska Downföreningen, SOS Barnbyar, Mustaschkampen, Barncancerfonden och Min Stora Dag.